Spandoek bestellen

Eenvoudig je spandoek bestellen in 4 stappen

Bij de bestelling van een spandoek moeten er een aantal keuzes gemaakt worden. Kies uit;

1: Enkel-of dubbelzijdige bedrukking
2: Materiaalsoort
3: Afwerking
4: Formaat spandoek

Materiaal van je spandoek

De keuze van het materiaal bepaalt in grote lijnen hoe je spandoek eruit komt te zien en wat de mogelijkheden zijn. Vlaggendoek is bijvoorbeeld alleen geschikt voor enkelzijdige bedrukking, omdat het materiaal doorschijnend is. Blockout materiaal is perfect om dubbelzijdig te bedrukken. Wil je een groot formaat spandoek bestellen voor buitengebruik, kies dan voor meshdoek. Dit materiaal is wind doorlatend, waardoor het spandoek perfect blijft hangen. Bisonyldoek is het meest bestelde materiaal voor een spandoek bij enkelzijdige bedrukking. Vanwege het sterke materiaal en gladde oppervlakte geeft dit een mooi resultaat.

Afwerking van je spandoek

Je kan de spandoeken op verschillende manieren afwerken. De afwerking is belangrijk voor de manier van ophangen. Over het algemeen worden ringen gebruikt voor de afwerking. Met ringen kan je een spandoek vrijwel altijd ophangen met bijvoorbeeld spanhaken of een koord. Tunnelzomen worden gebruik om het spandoek in een buizenframe te schuiven. Het is mogelijk om een combinatie van ringen en tunnelzomen te kiezen. Vraag daarvoor een offerte aan.
Ga je een spandoek bestellen dan heb je de keuze voor ringen om de 30 of 50 cm, ringen in elke hoek en tunnelzomen aan van 5 of 8 cm. De tunnelzomen kunnen we ook precies op maat maken. Dan is de levering van je spandoek precies zoals jij het hebben wilt.

Formaat

Jouw spandoek maken we precies op maat. Vul daarom de exacte breedte en lengte van het eindformaat van je spandoek in en bereken het aantal vierkante meters. Aan de hand van het aantal vierkante meters wordt de prijs van je spandoek berekend.
Wil je een spandoek bestellen in een speciale vorm dan kunnen wij het doek nauwkeurig in die vorm snijden.

Prijs

De prijs van je spandoek hangt af van het aantal vierkante meters en de overige keuzes die je hebt gemaakt bij de bestelling. Wil je zo goedkoop mogelijk een spandoek bestellen? Kies dan voor de langste levertijd.
Bestel een spandoek eenvoudig en snel online bij drukbedrijf.nl

Meshdoek bedrukken

Meshdoek materiaal

Spandoek kun je maken op verschillende materialen.

Ga je meshdoek bedrukken, bedenk dan altijd waar en hoe je het spandoek gaat ophangen.

Mesh is namelijk met name geschikt voor grote formaten die buiten hangen. Doordat er kleine gaatjes in het materiaal zitten, laat het gemakkelijk de wind door. Hierdoor komt er minder kracht op het doek te staan zodat je doek langer mee gaat. Het klappert namelijk minder en door de lagere spanning die de wind veroorzaak, zal het minder snel scheuren.

Dit materiaal wordt dus voornamelijk buiten gebruikt. Maar ook voor binnen kun je mooi meshdoek bestellen. De kleine gaatjes zal je op grote afstand niet zien. Op kleine afstand geeft dit een mooi artistiek effect.

Meshdoek is van hetzelfde materiaal als normaal spandoek. Het verschil zit dus alleen in de gaatjes.

Het materiaal ook op dezelfde manieren af te werken. Je kunt er dus voor kiezen om het met ringen af te werken. Maar ook tunnelzomen zijn geen probleem. Bedenk wel dat een tunnelzoom goed zichtbaar is aan de voorzijde. Hou daarom rekening met de tunnelzoom in je ontwerp. De lasnaad op de achterzijde zie je terug op de voorkant.

Wil je het mesh na gebruik nog bewaren? Zorg er dan voor dat het doek netjes wordt opgerold. Zo voorkom je dat er lelijke vouwlijnen in komen. Die krijg je er namelijk moeilijk uit

Spandoek bedrukken

Spandoek bedrukken

Een spandoek laten bedrukken is een mooi proces. Het is vergelijkbaar met het printen van papier maar dan op een reusachtige machine.

Het drukken van je spandoek

Jouw zeil bedrukken we op speciaal daarvoor gemaakte machines. Deze kunnen maximaal 5 meter breed drukken. Het materiaal ligt op een rol die rijkt tot wel 60 meter. Uit een rol kunnen we dus een spandoek bedrukken van 5 x 60 meter. 

Als je doek breder is dan 5 x 5 meter dan lassen we verschillende delen aan elkaar vast. Hierdoor ontstaat er een lasnaad. Door het materiaal te verhitten plakt het aan elkaar vast.

Op deze manier is elk formaat te produceren.

We adviseren je om bij hele grote formaten spandoeken het meshdoek te gebruiken. Hierdoor is je spandoek een stuk lichter. Daarnaast laat het de wind gemakkelijk door waardoor er minder trekkracht ontstaat in je bedrukte doek.

De bedrukking

In de machine zitten printkoppen die net als je eigen printer van links naar rechts bewegen terwijl het doek door de machine getrokken wordt. De kwaliteit van de bedrukking is afhankelijk van de snelheid waarmee het doek door de machine gaat. Hoe langzamer hoe beter de kwaliteit. Goede machines halen een snelheid van 40 vierkante meter per uur.

Je zult begrijpen dat een spandoek maken daarmee een relatief langzaam proces is.

We drukken je spandoek met een speciale UV-inkt. Deze inkt wordt met hitte uitgehard en is daarmee direct krasvast en weersbestendig. Zo weet je zeker dat je bedrukte doek lange tijd buiten kan hangen!

Werktekeningen spandoeken

Goed van start met de juiste opmaakgegevens

Gezien er diverse afwerkingen zijn, dien je ook rekening te houden met de juiste opmaakgegevens. Download de werktekening voor je spandoek bovenaan de pagina onder het kopje werktekeningen. Zo zorg je ervoor dat er geen belangrijke items van het spandoek afvallen en je het gewenste product ontvangt. Voor onderstaande afwerkingen zijn per soort bepaalde opmaakspecificaties waar je rekening mee dient te houden:


Omzomen en ringen om de 30 cm

De ringen worden op ongeveer 2,5 cm van de rand naar binnen geplaatst. De hartmaat zit daarom op ongeveer 3,5 cm. We adviseren daarom om een veiligheidsmarge van 5 cm aan te houden.


Omzomen en ringen om de 50 cm

Hiervoor geldt hetzelfde als bij de ringen om de 30 cm.


Omzomen en ringen op de hoeken

De ringen worden ongeveer om 2,5 cm van beide randen geplaatst in de hoeken. Zorgen er daarom voor dat je in de hoeken minimaal 5 cm veiligheidsafstand aanhoudt. Langs alle zijdes kun je iets minder aanhouden. We raden je wel alsnog aan om ook hier 5 cm aan te houden.


Schoongesneden

Jouw spandoek wordt exact op maat gesneden zonder verdere afwerking. Een veiligheidsmarge van 2 tot 3 cm is hierbij wel verstandig om aan te houden.


Tunnelzoom (5 cm)

We maken een tunnel van 5 cm doorsnede. De tunnel heeft een lasnaad op de achterzijde van het spandoek. De naad is licht zichtbaar op de voorzijde van het doek. We adviseren daarom een minimaal 10 cm veiligheidsmarge aan te houden zodat er geen belangrijke beeldelementen door de lasnaad lopen.


Tunnelzoom links en rechts (8 cm)

Bij een tunnelzoom van 8 cm doorsnede zit de lasnaad ongeveer op 16 cm. Hou dit daarom aan als veiligheidsmarge.

 

Buiten banner

Banners voor buiten gebruik

Ben je op zoek naar een buiten banner?
Onze spandoeken zijn uitstekend geschikt voor buiten gebruik.

Outdoor banner

Wil je buiten een mooie banner plaatsen? Dan zijn onze spandoeken de perfecte keuze.

De materialen zijn geschikt voor langdurig outdoor gebruik. Door de speciale UV print is de bedrukking weersbestendig en kleurvast.

Een buiten banner plaats je in een mooi frame of hang je aan de gevel. De banner kun je op verschillende manieren laten afwerken. Zo kun je de banner altijd goed bevestigen.

Heb je al een frame voor de banners? Dan is het heel eenvoudig om hier de doeken in te wisselen. Is het frame zowel voor als achter te zien? Dan kun je hier ook een dubbelzijdige buiten banner in plaatsen. Kies dan voor het blockout materiaal. Dit heeft een donkere kern zodat het niet kan doorschijnen. Daarmee gaan de beide bedrukkingen niet tegen elkaar in werken.

Spandoek aanleveren

Het is heel makkelijk, lees de onderstaande instructies

Het aanleveren van een spandoek is helemaal niet zo moeilijk. Dus ga jij een spandoek laten bedrukken, neem dan onderstaande aanleverspecificaties in acht zodat je verzekerd bent van het beste eindresultaat.

Het aanleverformaat van het spandoek ontwerp

Het bestand dat je aanlevert voor jouw spandoek moet groter zijn dan het eindformaat dat je hebt gekozen. Ten eerste dien je een snijmarge en afloop toe te voegen van 5 mm rondom. let daarbij op dat als je kiest voor een afwerking als ringen, je ook rekening houdt met de veiligheidsafstand. Ringen worden op 3 cm vanaf de rand van het spandoek worden geplaatst. Houdt daarom rekening met 5 cm veiligheidsafstand om te voorkomen dat jouw design wordt onderbroken door ringen of de naad van de tunnelzoom afwerking.

De resolutie van je ontwerp

Als je het spandoek gaat opmaken dan moet je ervoor zorgen dat de resolutie hoogwaardig is. 
Het beste kun je daarom werken met gevectoriseerde bestanden. Gebruik hiervoor ontwerpprogramma's zoals Illustrator of Indesign. Ga je toch met pixels werken, zorg er dan voor dat de resolutie minimaal 150 DPI is. Is deze lager dan is je eindresultaat minder mooi.

Kleurgebruik

Bij de opmaak van je bestand moet je er op letten dat je altijd met CMYK kleuren werkt.
Dit zijn namelijk de kleuren waarmee we drukken.

Wanneer je het ontwerp in RGB kleuren hebt opgemaakt, dien je er rekening mee te houden dat deze verschillend zijn ten opzichte van CMYK kleuren. Met name hele felle kleuren worden niet als dusdanig gedrukt.

Zeil bedrukken

Wil je zeil bedrukken? Kies uit verschillende materialen en doeleinden.

Opties voor zeil bedrukken

Het materiaal is voor verschillende producten toe te passen. Bedenk daarom goed waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Zeildoek kun je inzetten als normaal spandoek. Die kun je weer ophangen in meerdere soorten spandoekframes. Daarmee zijn de mogelijkheden voor zeildoeken eindeloos. Bovendien wordt alles op maat gemaakt. De prijs wordt per meter berekend.

Zeildoeken worden ook wel PVC doek of bisonyldoek genoemd.

Voor langdurige reclame doeken adviseren wij altijd bisonyldoek te gebruiken. Dit materiaal is het stevigst en gaat dus ook het langste mee.

Ontwerp voor je zeil

Het ontwerpen van dit soort groot formaat afbeeldingen vergt wel enige kennis.

Door de grootte van de formaten worden de bestanden vaak erg zwaar. Het is dan ook niet nodig om je bestand een resolutie van 300DPI mee te geven. 150 is vaak genoeg. Overigens is het mooiste om alles in vector aan te leggen.

Wij controleren je bestand voordat we het zeil bedrukken. Maak je dus geen zorgen. Als het niet goed is, krijg je dat van ons te horen en kun je altijd nog een nieuw bestand aanleveren.

Wil je eerst een uitgebreid advies hebben voordat je een spandoek gaat kopen? Neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen je graag bij het bestellen.
Ben je op zoek naar een ander product? Keer dan terug naar home.

Tennisdoek

Nieuw tennisdoek nodig?

Tennisdoek bestel je eenvoudig op meshdoek. Maak verschillende doeken of bestel één groot doek voor het gehele hekwerk.

Spandoeken voor de tennis

De tennisdoeken zie je vaak in de klassieke groene kleur. Heel jammer want dan kun je die alleen met de kleur zwart drukken. Maar wat als je liever een full color print wilt voor de winddoeken?

Wij drukken de banners op wit materiaal, namelijk meshdoek. Dit geeft je de mogelijkheid om de bedrukking volledig in full color aan te brengen. Zo komen de sponsoren beter tot hun recht.

De doeken zijn voorzien van kleine gaatjes waardoor ze de wind iets doorlaten en dus niet klapperen op de hekken rondom de tennisbaan. Je kunt de het tennisdoek uit één stuk maken voor de gehele lengte van het hek. Uiteraard kun je ze ook uit meerdere delen opmaken. Dan kun je later nog eenvoudig een doek wisselen.

Ook de hoogte van het doek kun je volledig zelf bepalen. Heb je bijvoorbeeld heggen staan, dan laat je de tennisdoeken hier gewoon boven vallen.

Weersbestendig

Omdat je tennisdoeken het hele jaar door buiten hangen, wil je natuurlijk wel dat deze mooi blijven.

De banners zijn uiteraard weersbestendig. Ze worden met een UV-inkt gedrukt. Deze inkt wordt met hitte uitgehard waardoor deze weersbestendig is. Daarmee verkleurd het doek niet en is het watervast.

Voor meer informatie over deze banners neem je contact met ons op of vraag je een offerte aan.