Menukaarten maken

Bij het maken van menukaarten kun je bijna alle kanten op. Op onze website bieden wij de meest voorkomende opties. Zit jouw optie er niet bij? Klik dan hier om vrijblijvend een offerte op te vragen. 

Goedkoop menukaarten maken.

Hoe kleiner het formaat, hoe lichter de papiersoort en hoe minder vouwen des te goedkoper de menukaart is. Ook is de oplage belangrijk. Bij een grote oplage is de menukaart (in verhouding) goedkoper, dan bij een kleinere oplage.

Een veel gebruikte en goedkope menukaart is bijvoorbeeld het formaat Enkele vouw A4 op 300 grams papier. Een ander veel gebruikte menukaart is het formaat A3 lang op 260 grams plastic (waterafstotend) materiaal.

Heb je een menukaart nodig voor eenmalig gebruik? Denk hierbij aan een evenement met een unieke menukaart. Kies dan 90 grams mat mc. Op deze manier ben je ook nog eens goedkoop uit. 

Afmetingen van je menukaart.

Zoals al eerder beschreven kun je menukaarten laten maken op verschillende formaten. De meest gebruikte vormen zijn A4 en A3 lang. Vervolgens heb je nog verschillende vouwwijzen. We kunnen je menukaarten maken met een enkele vouw, wikkelvouw of een zigzagvouw. 

Indeling van de menukaarten.

De menukaarten dienen als een verlengstuk van jouw horecagelegenheid. Een goede menukaart is, zoals elke horecaondernemer weet, onmisbaar voor jouw restaurant.

Belangrijk als je aan de slag gaat met menukaarten maken, is om goed op te letten van de volgorde van de leesbaarheid. De vouwwijze heeft hier ook invloed op. Bekijk eerst de inspiratie pagina voor je begint met jouw menukaarten ontwerpen. Met jouw ontwerp kun je hier goed op in spelen. Bij het open- of omslaan van een pagina kun je op de volgende zijde verdergaan waardoor je een natuurlijk en logisch verloop krijgt. Handig is om eerst de inspiratie pagina te bekijken om te bekijken wat andere ondernemers als menukaarten gebruiken.

Ga hier terug naar home