• Gratis verzending
  • 24 uurs levering
  • Persoonlijk advies
Drukhetnu.nl 8.7 / 10

1024 reviews
                                   Bekijk ons drukwerk!

Je bent hier:

Aanleverspecificaties

Aan de rechterkant vind je een overzicht met de verschillende onderwerpen en de bijbehorende uitleg. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice via (0)85 - 2731249 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor elke order geldt dat wij bij voorkeur je bestand(en) ontvangen in PDF formaat. Indien dit niet mogelijk is, is het aanleveren in een van de onderstaande bestandsformaten ook mogelijk.

Let er op dat in alle bestanden de tekst in outlines / contouren of met ingesloten teksten moeten worden aangeleverd.

Geschikte bestandsformaten

PDF

Portable Document Format. PDF-bestanden nemen relatief weinig geheugenruimte in, waardoor ze goed langs elektronische weg zijn te verzenden.

PNG

Portable Network Graphics is een bestandsformaat voor afbeeldingen met verliesloze compressie.

ZIP/RAR

Een ZIP of RAR-bestand of archief is een gecomprimeerd bestand waarin één of meer bestanden gehuisvest zijn.

TIFF (snijtekens)

Tagged Image File Format betreft een compressietechniek voor afbeeldingen, waarbij geen informatie verloren gaat en de beeldkwaliteit dus niet slechter wordt. Het nadeel is dat TIFF-bestanden erg groot zijn.

JPG/JPEG

Joint Photographic Experts Group is een bestandsformaat voor grafische informatie. Dit bestandstype is geschikt om beelden van hoge kwaliteit in een betrekkelijk klein bestand te bewaren.

AI & EPS (snijtekens)

AI & EPS-bestanden zijn bedoeld voor organisaties die hun drukwerk laten maken door een grafische firma en enkel bewerkt kunnen worden met behulp van gespecialiseerde programma's, zoals Adobe Illustrator.

Formaten en snijmarge

Bestanden dienen drukklaar aangeleverd te worden bij drukhetnu.nl. Dit betekent dat de bestanden de juiste formaten dienen te hebben. Je dient rekening te houden met de snijmarge/bleeds. Deze zijn 3 mm bij drukhetnu.nl.

Voorbeeld:
|

Tip: Werk ruim binnen het netto formaat met beeld en tekstelementen. Zo voorkomt je dat deze worden afgesneden tijdens de nabewerking.

Transparanties

Bestanden aanleveren met transparanties is op eigen risico. Mocht je echter problemen ondervinden, dan kun je tijdens kantooruren contact opnemen met onze klantenservice via 085 - 2731249. Om negatief resultaat te voorkomen adviseren wij de transparanties in het ontwerp af te vlakken.

Voorbeeld:

Lijndiktes

Positieve lijnen: (donkere lijnen op lichte ondergronden) moeten een minimale dikte van 0,25 punt (0,09 mm) hebben.
Negatieve lijnen: (lichte lijnen op donkere achtergronden) moeten een minimale dikte van 0,5 punt (0,18 mm) hebben.

Tip: bij het schalen van bijvoorbeeld een grafiek mag een lijndikte niet minder zijn dan de hierboven aangegeven maten.

Afloop

Een afbeelding of kleurvlak dat gedeeltelijk over één of meer randen van het papier afloopt. Een aflopend gedeelte is niet zichtbaar op het uiteindelijk schoongesneden drukwerk.

Voorbeeld:

Kleur

Drukhetnu.nl drukt full color digitaal drukwerk (4/0 of 4/4). Dit betekent dat bestanden in vier inktkleuren worden gedrukt. De vier kleuren van full color drukwerk zijn Cyaan (blauw), Magenta (roze/ rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Door deze in verschillende verhoudingen te mengen kunnen alle kleuren worden gemaakt. Echter dienen deze full color bestanden dan wel opgemaakt te zijn in deze CMYK kleuren.

Grijswaarden

Heeft je ontwerp veel grijswaarden, neem dan bij twijfel contact op met onze helpdesk. Grijswaarden kunnen namelijk afwijken op het eindproduct.

Doorschijnende kleuren

Een percentage van de kleur. Belangrijk is dat deze kleur een minimale doorschijnendheidfactor (opacity) heeft van 10%, dit om de kwaliteit van het drukwerk optimaal te houden.

Voorbeeld:

PMS

Is je huisstijl in PMS, of lever je bestanden aan in PMS kleuren dan zullen wij ofwel een aparte offerte moeten opstellen, of de bestanden omzetten naar CMYK. Full color drukwerk heeft een maximale kleurdekking van 300%. Oftewel, wanneer je zwart in full color gedrukt wilt hebben, moet je er voor zorgen dat deze ook 100% zwart is en geen combinatie van de CMYK kleuren in een 100% waarde. Indien je dit niet doet, zal de waarde uitkomen op 400% en kunnen er o.a. vegen en vlekken op het drukwerk ontstaan.

Voorbeeld:

Tip: 250% kleurdekking geven aan de CMYK kleuren.

DPI

Voor optimaal drukresultaat is het van belang dat bestanden een resolutie hebben van 300 dpi. Wellicht is dit niet altijd mogelijk. Wij hanteren een ondergrens van 150 dpi. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het door jou aangeleverde materiaal. Wil je altijd zekerheid of een optimaal drukresultaat dan kunnen wij een bestandscontrole uitvoeren. Bestanden met 150 dpi of een nog lagere resolutie worden niet gedrukt zonder nadrukkelijke toestemming van de klant.

Voorbeeld:

Tip: Beoordeel kleuren nooit op een beeldscherm. Ieder beeldscherm zal kleurinstellingen (RGB kleuren) anders weergeven.

Enveloppen

Bij enveloppen wordt er gebruik gemaakt van een grijpruimte voor de machine. Het is daarom erg belangrijk dat er tenminste aan een zijde 1 cm wit overblijft.

Voorbeeld:

Tip: werk met het ontwerp 3mm rondom het venster.

Magazines

Belangrijk bij het aanleveren van magazines:

  • volgorde pagina's;
  • aanleveren als high resolution PDF;
  • losse pagina's in juiste volgorde zetten;
  • paginanummering;
  • alle pagina's apart aanleveren betekent de bestandsnaam paginanummers meegeven.

Offertemappen

Let op: Onze mappen worden op een Indigo 5500 pers gedrukt. Dit betekent dat uw mappen uit 2 delen bestaan en in de rug gelijmd worden tot een geheel.

Softcover boeken

Hardcover boeken

Contact

Drukhetnu
Joan Muyskenweg 114
1114 AN Amsterdam
(0)85 - 2731249
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0 producten

0,00

0,00 incl. BTW